Een nieuwe kans

Interview met Debora en Jalmar van The Melting Shop

Van je talent je beroep maken…

…dat kan bij Coöperatie ‘Een nieuwe kans’ van gemeente Gouda! Zij helpen jou graag om een onderneming te starten of om op een andere manier aan het werk te gaan. Ook als je nu een uitkering hebt of lastig aan werk komt. Een nieuwe kans is er voor iedereen die ervan droomt om zijn talent of passie verder te brengen…zij helpen jou met dat waar jij goed in bent! En dat doen ze vooral door hele praktische kansen te bieden. 

Groeien in de praktijk

Eén van die praktische kansen vind je bij The Melting Shop in Gouda. Op de locatie van The Melting Shop is namelijk ook sociale coöperatie Een Nieuwe Kans gevestigd. Debora Boadu en Jalmar van Bodegom staan aan het roer van deze sociale coöperatie, die is opgezet vanuit de wens om zelfgemaakte producten te verkopen. Debora vertelt over de kracht van The Melting Shop. “De naam doet de winkel letterlijk eer aan. Wij zijn een smeltkroes van samenwerking en passie. Van ideeën én een tikkeltje commercie. In ons atelier krijgen de deelnemers van Een Nieuwe Kans de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen. Jalmar en ik helpen om hun talenten verder te ontwikkelen. Dat talent kan van alles zijn, van handwerkactiviteiten tot bakken. Het draait erom waar zij goed in zijn. De producten die de deelnemers maken worden verkocht in de winkel. Maar ze moeten zelf ook aan de slag om een netwerk op te bouwen en hun spullen elders te verkopen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat hun eigen onderneming winst gaat maken. Onze ervaring is dat dit het moeilijkste stukje van het ondernemen is. Daar helpen we dus bij. En als het dan eenmaal lukt, geeft dat enorm veel energie en zelfvertrouwen. Dat komt het eindproduct zeker ten goede.”

Op zoek naar jou!

Jalmar van Bodegom is projectleider en coach bij Een Nieuwe Kans. Met zijn achtergrond als mentor en coach in het speciaal onderwijs én in zijn eigen coaching-bedrijf Creating Confidence, weet hij als geen ander hoe hij mensen kan motiveren om het beste uit zichzelf naar boven te halen. “Daarom ben ik op zoek naar jou; als je tenminste deze uitdaging ook aan wil gaan. Samen brengen we in beeld wat jouw talent is en waar je kan ontwikkelen. Als je doet wat jou gelukkig maakt, leer je sneller om (weer) op eigen benen te staan. We komen wekelijks bij elkaar en je ziet jouw vorderingen op jouw eigen groeimeter. Het mooiste van ‘Een Nieuwe Kans’ vind ik die persoonlijke groei die je door kan maken. Het is hard werken, maar uiteindelijk krijg je daar zoveel voor terug. Debora en ik zijn er om je te helpen waar nodig. Daar zit de hele gedachte van Een nieuwe kans ook in: ervaring opbouwen en weer mee kunnen doen in de maatschappij. Een echte Nieuwe Kans dus.” Wil jij Een Nieuwe Kans? Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom. Neem een kijkje op www.eennieuwekans.nl of loop binnen bij The Melting Shop (Lange Groenendaal 64, Gouda) om te zien wat we voor jou kunnen doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *