Een nieuwe kans

Het proces om lid te
worden

De oriëntatieperiode

Wat ga je doen om lid te worden?

In de Goudse locatie van The Melting Shop ga je een periode meedraaien, dit is de zogenaamde oriëntatieperiode. Deze periode duurt 8 tot 12 weken. De coöperatie werkt samen met The Melting Shop en de projectleiders hiervan gaan jou begeleiden in jouw reis naar ondernemerschap.

Tijdens de oriëntatieperiode worden je vaardigheden en kwaliteiten in beeld gebracht door de projectleiders. Dit gebeurt met een kwaliteitenspel en een inspiratiespel. Zo leer je jouw unieke kwaliteiten kennen. Ook doe je bepaalde werkzaamheden en ze bekijken hoe je je gedraagt in de groep. Ben je genoeg gemotiveerd? Doe je actief mee en hoe gaat de samenwerking met andere mensen? Je praat ook regelmatig met beide projectleiders en zij bepalen of je past bij de leden van de coöperatie.

Aan het einde van de oriëntatieperiode krijg je een eindtoets waarbij uit de resultaten jouw ondernemerskwaliteiten naar voren komen. Als je dat allemaal goed doorloopt en je weet welk product of dienst je wilt gaan maken of leveren, dan ga je een pitch houden. De pitch is een korte presentatie van jouw plan voor ondernemen en dit doe je voor het bestuur van de coöperatie. Als je daarna nog steeds voldoet aan de voorwaarden dan word je lid van de coöperatie. Het bestuur heeft het laatste woord hierin.