Een nieuwe kans

Wie Zijn wij?

Start een bedrijf vanuit een sociale uitkering

Coöperatie Een nieuwe kans​ U.A.

Coöperatie Een nieuwe kans U.A. heeft als doel om individuele talenten uit de gemeente Gouda in kwetsbare posities te ondersteunen. Individuele talenten kunnen een zelfstandige onderneming starten of op een andere manier de arbeidsmarkt betreden om zelfredzamer te worden. De coöperatie ondersteunt in de aanloop, oprichting en uitvoering.

Het ontstaan van de coöperatie 

Het college van B & W van Gouda heeft op 9 juli 2019 besloten tot vaststelling van het ontwerpbesluit voor het oprichten van de coöperatie. Het doel van dit besluit was het maatschappelijk participeren voor inwoners met een lange afstand tot de arbeidsmarkt te bevorderen en mogelijk een klein inkomen te verdienen met een eigen onderneming. De Goudse gemeenteraad is op 2 oktober 2019 geïnformeerd over dit besluit en heeft zijn zienswijze daarover gegeven. De coöperatie is opgericht in oktober 2020.

Lidmaatschap

Word lid van
Coöperatie Een nieuwe kans U.A.

De individuele talenten worden lid van de coöperatie en krijgen de kans om producten of diensten te ontwikkelen onder de paraplu van de coöperatie. Onze uitgangspunten zijn:

Vakmanschap

We investeren in jouw vakmanschap en jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat is de kern van onze coöperatie.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht is waar het om draait bij de coöperatie. Wij zijn gastvrij, gelijkwaardig, vriendelijk en we hebben aandacht voor jouw ontwikkelingen en onderneming.

Vermogen

Onze ondersteuning is afgestemd op jouw vermogen en wat jij nodig hebt om jouw onderneming op te starten en jouw onderneming te leiden.

Plezier

Je hebt plezier in wat je doet. Dat is wat wij belangrijk vinden. Je onderneemt met plezier onder de paraplu van de coöperatie en je gaat de uitdaging aan.

Eigen kwaliteiten

Wij vinden het belangrijk dat je ontdekt wat jouw kwaliteiten zijn. Wij helpen je bij jouw zoektocht.

Inspiratie

Wij werken met inspirators. Inspirators maken het verschil. Zij brengen andere mensen in beweging waardoor er nieuwe kansen ontstaan. 

Samenwerkingspartijen

We werken samen met andere organisaties

Coöperatie Een nieuwe kans U.A. werkt samen met The Melting Shop en Gemeente Gouda om ervoor te zorgen, dat al onze cliënten de ondersteuning krijgen die zij verdienen.