Een nieuwe kans

Wij zoeken een enthousiaste en betrokken bestuurslid!

Wij zoeken een enthousiaste en betrokken bestuurslid voor de sociale coöperatie in Gouda (penningmeester)

De sociale coöperatie Een nieuwe kans U.A.  De coöperatie heeft als doel om individuele talenten uit de gemeente Gouda in kwetsbare posities te ondersteunen in de aanloop, oprichting en uitvoering van een zelfstandige onderneming of op een andere manier de arbeidsmarkt te laten betreden en om zelfredzamer te worden. De doelstelling is om de leden de kans te geven om producten en diensten te ontwikkelen onder de paraplu van de coöperatie. De coöperatie staat aan de vooravond van een doorontwikkeling. De eerste twee jaar is er gebouwd aan de basis en nu willen we de volgende stap zetten.

Coöperatie in ontwikkeling Op dit moment wordt de coöperatie geleid door een interim bestuurder, die mede verantwoordelijk is voor de doorontwikkeling van de coöperatie. De nieuwe bestuursleden worden ingewerkt en begeleid door de interim bestuurder. Het bestuur is gezamenlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de coöperatie en de doorontwikkeling. We hebben inmiddels een beoogd voorzitter en secretaris en hopen dat er spoedig een penningmeester ons team komt versterken. Omdat de coöperatie nog maar kort is gestart (oktober 2020) en er een door-ontwikkelplan is gemaakt voor 2022/2023, zal er mogelijk een extra tijdsinvestering aan de orde voor het bestuur.  

Waarom is dit de rol voor jou? Je past goed binnen het profiel wanneer je als onbezoldigd bestuurslid op zoek bent naar een uitdaging mét verantwoordelijkheid. Je bent goed bekend met Goudse instellingen en organisaties. Je hebt mogelijk ervaring in de omgeving van een stichting, vereniging, coöperatie, maar in ieder geval geldt voor de penningmeester, ervaring met financiën. Je wilt je graag inzetten voor het maatschappelijk belang. Als bestuurslid bij de coöperatie bekleed je een rol met verantwoordelijkheid, samen met de medebestuurders. Het geldt als een pre als je ervaring hebt met medebesturen.

Met wie ga je werken?  Als bestuurslid werk je samen met de andere bestuursleden. Op dit moment wordt de financiële administratie onderhouden door een administrateur. De controle van de jaarrekening verzorgd door een administratiekantoor. De website wordt technisch onderhouden door een externe partij. De coöperatie wordt gefinancierd door de gemeente Gouda en Stichting Doen. De uitvoerende werkzaamheden, training en coaching voor onze leden wordt verzorgd door The Melting Shop. Alle activiteiten vinden plaats in de gemeente Gouda.

Wat heb jij in huis? Je beschikt over een sterke persoonlijkheid. Je draagt niet alleen uit waar je voor staat en je vergeet niet wie je bent, maar je neemt ook verantwoordelijkheid voor je rol. Je bent doordrongen van het maatschappelijk belang van de coöperatie. Omdat je onderdeel wordt van een team van bestuursleden, is het belangrijk dat je een teamspeler bent. Met jouw enthousiasme en betrokkenheid krijg je de collega’s en samenwerkende partijen mee in jouw voorstellen. Jij gelooft dat samenwerken meerwaarde heeft en je kunt voorbeelden geven van hoe het voeren van de dialoog een positieve bijdrage heeft geleverd in jouw rol. Overzicht houden en in control zijn en blijven zijn begrippen die jou typeren. Hierdoor kun je jouw verantwoordelijkheid nemen in het krachtenveld van stakeholders. 

Enthousiast? Ben je enthousiast geworden of wil je gewoon eens kennismaken om te onderzoeken of deze rol bij je past? Dan ontvangen we graag een berichtje van je.  Je kan dan contact opnemen met de algemeen interim bestuurder Chantal van Cappelleveen via 06-41005998 of info@syskon.nl. www.eennieuwekans.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *